Az internet korában mérhetetlen mennyiségű praktikát találunk a világhálón.
Egy részük beválik, míg mások nem, de ez csak a kipróbálás után derül ki. A következőkben bemutatjuk a legnépszerűbb konyhai trükköket, hogyan is remekeltek a BrightSide tesztjein:
Vágd félbe pillanatok alatt a koktélparadicsomokat két tényér között egy éles kés segítségével!
Ez a trükk valószínűleg akkor működik jól, ha egyforma méretűek a paradicsomok, egyesével beigazítjuk őket és nagyon éles a kés. Más esetben az eredmény nem lesz olyan guszta, mint az elvárás. Felmerülhet a kérdés, hogy az alatt az idő alatt, míg szépen előkészítjük a paradicsomokat a vágáshoz, nem lennénk-e meg a már megszokott egyenként vagdosós módszerrel?
“Tegyél az edényre keresztben egy fakanalat főzés közben, és akkor majd nem fut ki a tej!”
De! Kifut!
“Készíts sütit a mikróban egy bögre és a hozzávalók segítségével!”
Ez tulajdonképpen egy működőképes ötlet, de nem biztos, hogy olyan állagú és ízű sütit kapunk, mint amire számítottunk. Mindenesetre valóban gyors megoldás.
“Tedd a tojásokat hideg vízbe főzés után, így könnyeben meg tudod pucolni őket!”
Működik, a képen jól látható a különbség.
“A bort fagyasztott szőlőszemekkel hűtsd le”!
Zseniális ötlet, működik. A fagyasztott szőlőszemek nem olvadnak úgy el, mint a jégkockák és jól is néznek ki a pohárban.
“Szórd le a vágódeszkát sóval és akkor nem fogsz könnyezni hagymavágás közben!”
De, fogsz! Lehet, hogy valamivel kevesebbet, de ez a trükk elbukott. Az úszószemüveg viszont működik!
“Tedd nejlonzacskóba a fagyisdobozt, mielőtt a fagyasztóba rakod, hogy a fagylalt lágyabb és kanalazhatóbb maradjon!”
Ez beválik! Valóban krémesebb marad a jégrém azáltal, hogy nem fagy túl.
“A magjával együtt tárolt félbevágott avokádó tovább megőrzi a frissességét!”
Két hűtőben töltött nap után nem tűnik nagynak a különbség, szóval ez nem vált be.
“Pucolj fokhagymát egyszerűen egy üveg vagy doboz segítségével!”
Ez tényleg működik, ha a fokhagyma végeit levágod és nagyon nagyon nagyon erősen rázogatod az üvegben.
“Pár csepp citromlé megóvja a a felvágott almát a bebarnulástól!”
Valóban, sőt! Ha lehet mondani, még szépít is rajta.
“Csomagold be a banán szárát és tovább friss marad a gyümölcs!”
Ez a praktika sem tűnik túl hatékonynak, a banánok állapota közt nem látható különbség.
Te milyen trükköket osztanál meg velünk?