Bevetheted takarításkor.
Ez egy ősi kínai praktika, aminek mi is hasznát vehetjük. Természetes és környezetbarát, szemben a vegyszeres megoldásokkal. A rizst főzés előtt általában átöblítjük, így könnyedén hozzá is jutunk ehhez a folyadékhoz.
Mire jó?
Alkalmas szinte minden felület tisztításához, ami fizikai beavatkozást, vagyis dörzsölést igényel. Megbirkózik a kemény víz okozta foltokkal és enyhe rozsdafoltokkal, így bátran lehet használni a zuhanyajtóhoz, a kerámia vécécsészéhez, a rézedényekhez és más konyhai eszközökhöz, pulthoz.
Hogyan készül?
Egy csésze rizst kell két csésze vízbe áztatni, majd kevergetni egy kicsit. Ilyenkor a rizsvíz egy kicsit tejszerűvé válik. Ekkor le lehet szűrni és felhasználni belőle a rizst, a folyadékkal pedig rendbe tehetjük a konyhát vagy a fürdőszobát. Ha nem használjuk fel egyből, hűtőben, lezárt edényben egy hétig is eláll.
Mire nem jó?
A zsíros, olajos szennyeződéséken nem segít, sőt a zsíroldók hatását is kioltja.
Forrás: Apartment Therapy