Mutatós pakk.
Sokan főznek lekvárt a kertben termett gyümölcsökből, de van, aki az őszi kirándulások alkalmával gyűjtött csipkebogyóból, kökényből készíti. Mikor minek jön el a szezonja, vannak kertészek, akik tűkön ülve várják, mikor készíthetik elő a félretett befőttesüvegeket.
Ha különösen jól sikerül a remekmű és szeretnénk, hogy mások is megízleljék, ajándékba is adhatunk belőle. Az üveget azonban illik szépen “felöltöztetnünk”, hogy alkalmi külsőt kapjon a finom csemege.
Ötletadónak következzen néhány szemrevaló, ízléses megoldás!
A csatos üveg máris egy magasabb szintre emeli a hagyományos sárgabaracklekvárt:
Tudtad? Sültek pikáns, különleges kiegészítője a gyömbéres-chilis sárgabarack >>
A kis üveg almadzsem ünnepibbé válik egy kis darab színes vászontól és zsinórtól:
A natúr kötözőspárga rusztikus hangulatot kölcsönöz:
Vászondarab helyett többrétegű szalvéta is megteszi, ráadásul személyesebb az ajándék saját tervezésű címkével:
Ünnepi ízvilág! Kis adag, nagy siker: így készül a narancsos-mézeskalácsos birslekvár >>
Pocakos üvegben minden jobban néz ki!
A vidéki konyhák hangulatát idéző kockás anyag, amelyet természetes eredetű rafiával az üvegek nyakára erősített kerek címkék egészítenek ki:
A piros pöttyös az igazi!
Egy kis áfonyalekvár karácsonyra? Az illatos fahéjrudak és a masni gondoskodnak az ajándék egyedivé tételéről:
Készítsd el te is! Levendulás-áfonyás nektarincsoda Eszterke lekváriumából >>
A különböző gyümölcsökhöz különböző színű vászon illik:
Mennyei eperdzsem!
Adjunk egységes megjelenést a különböző méretű és formájú üvegeknek:
Eredeti megoldás! Vászon vagy papír helyett szőlőlevelekkel is beboríthatjuk az üvegek tetejét:
A létező legszínesebb díszítés:
Egy szál virággal teljessé tett meglepetés:
Akár fügéből is: Gyorsan és egyszerűen készül a házi fügelekvár >>