Alma egész évben kerülhet az asztalra.
A mostani, őszi időszak azonban kifejezetten almaszezon. Ilyenkor a legjobb almát enni vagy tenni üvegbe, későbbre. Az almát sokan szeletelve, hámozva, magházát kivágva esszük vagy tesszük el. Ez az előkészítési folyamat munkaigényes, időt és fáradságot kíván meg tőlünk. Ügyes tervezők ezért úgy döntöttek, a munkafolyamatok könnyítése érdekében különféle konyhai eszközöket találnak és fejlesztenek ki. Az alábbiakban ilyeneket mutatunk.
A piros kis darálóra emlékeztető eszköz először a héjától szabadítja meg az almát…
Majd ha szeretnéd, az egészet egyetlen hosszú spirállá varázsolja.
Ez a kis szerkezet innen szerezhető be.
Ez az egyszerű, stílusosan almára emlékeztető designnal ellátott eszköz pedig az almát egy mozdulattal kis cikkekre vágja és a csutkájától is megszabadítja:
Ezt az almaszeletelőt pedig itt találtuk.
Ráadásul egyik sem kerül egy vagyonba…