Mert kávé nélkül nem mindenhol indul el a nap.
A kávét nem mindenki szereti, de aki igen, annak előkelő helyet foglal el az életében a kávéfőzője, ezért érdemes foglalkoznia vele. Ahhoz, hogy sokáig jól működjön és ne váljon a kórokozók melegágyává, rendszeres tisztítást igényel.
Azon túl, hogy a mindennapos használat során a mozgatható részeit el kell mosogatni, fontos időközönként megszabadulni a benne lerakodó vízkőtől és baktériumoktól.
Ennek a legegyszerűbb módja, ha kikapcsolt (és lehetőleg kihúzott) állapotban feltöltöd ecetes vízzel (ha a gép igényli, akkor rakj bele papírfiltert) és hagyd állni benne fél órát! Utána kapcsold be, mintha kávét főznél és láthatod mennyi addig láthatatlan koszt fog magából kifőzni. Ha ez megvan, akkor jöhet egy főzet sima vízzel öblítésként. Ha durván vízköves, lehet, hogy ezt a kört többször meg kell ismételni. Akkor van kész, ha a víz tisztán és relatív gyorsan átjön a főzőn. Akkor már a gép tiszta és hálából isteni finom kávéval örvendezteti meg tulajdonosát.