Még a legrutinosabb szakácsoknak, háziasszonyoknak is okozhatnak meglepetést a különféle konyhai eszközök.
Van, aminek egyértelmű a funkciója, míg mások sok fejtörést okoznak a megtalálójuknak. Nem minden konyhában megtalálhatóak, de azért érdemes tudni mi mire való.
Nézzük meg a különböző nem hétköznapi(nak látszó) holmikat és azt, hogy mire használhatóak!
Az ezüstkészletek oszlopos darabja volt a teáskanál kisebb, látszólag életlen eszköz. Ezt a citrusfélék hámozására használták.
Ez a mókás kanálszerű izé a közepéhez helyezett ujjal alkalmassá válik arra, hogy a sütőtök pépjét kikanalazzuk vele.
Ez a középkori kínzóeszközökre hasonlító dolog segít abban, hogy egy nagyobb darab sült húst stabilan tartsunk a szeleteléshez.
Aki ezt a kelléket látva a hámozásra tippelt, nem tévedett, valóban arra való. A kukorica hámozására használják.
Ez egy kicsit talán közismertebb eszköz, de aki még nem látott ilyet eláruljuk: fedeleket és kupakokat lehet nyitni vele.
Ez a furcsán lyukacsos és recés kés a mirelit ételek felvágásához nyújt segítséget.
Nem, ez nem egy furcsa hajkefe, hanem egy kényelmes halpikkelyező.
A csipesz és a fogó különleges szerelemgyereke megkönnyíti a tenger gyümölcseinek előkészítését, például a homár ollóinak eltávolítását.
Az aprócska mütyürt, ha megnyomjuk, akkor egy kis tüske jön ki belőle. Ezzel lyukasztották a tojásokat, hogy főzés közben ne repedjenek meg. Ennek kapcsán viszont adja magát a másik kérdés, hogy ha nem is repedt meg, a lyukon nem jött ki a fehérje?
Forrás: Reddit